v.22

Barnets sinnen mognar och utvecklas för varje dag. Det känner med sina händer över ansiktet och kroppen. Smaklökarna på tungan utvecklas. Ögonlocken är fortfarande slutna. Du kanske upplever att barnet är mest aktivt när du själv vilar. Det är vanligt att barnet vaggas till sömns när du rör dig. Barnet har nu lite hår och nackvirveln syns tydligt. Dess hjärta slår ungefär dubbelt så fort som ditt. De små öronen är mjuka men färdigformade och det hör allt mer av sin omgivning. Många menar att barnet har en fömåga att minnas röster och speciella musikstycken om man spelar de ofta under graviditeten. Huden är fortfarande tunn och rödaktig på grund av de ytligt liggande blodkärlen och att det inte lagt på sig något underhudsfett än. 

Nu är det full aktivitet som gäller och det är fortfarande gott om plats i livmodern –så fostret tar ut svängarna ordentligt. Eftersom omgivningen består av vätska så är rörelserna mycket mer graciösa än vad de kommer att vara efter födseln när tyngdlagen omöjliggör vissa av rörelserna eftersom musklerna då inte är tillräckligt starka. Men i livmodern praktiseras både volter, boxning och sparkar.

     

ser ut att stämma rätt bra!

var hos barnmorskan igår som sagt, blev ordinerad att äta järntabletter för att hb var nere på 115. men annars såg allt bra ut :) var så mysigt att få lyssna på lillhjärtat också :)

kan instämma med texten där uppe, det är full rulle i magen! nu har ante fått känna utanpå också! men han är envis och ligger oftast helt still när ante kommer dit med handen! :)

just nu är en härlig period i graviditeten! :)

 

ska sova nu så man är pigg i morgon!

gott nytt år på er :)

nyår fixat!

idag har vi varit och handlat och så inför nyår! blir en mysig nyårs middag/fest med helena och jani och janna och crille och vi såklart då :)

menyn blir följande:

förätt:
spenat och fetaostpaj

varmrätt:
Ungsbakad oxfile med smrödegsinbakad västerbottensost potatis

efterrätt:
chokladtrårta

det blir nog inte helt fel :)
sen köpte vi lite snacks och tilltugg också!
synd man måste skåla alkoholfritt bara ;)

nu ska vi äta sen ska jag iväg till monika och fixa håret, nice :)
hörs sen!
pusshej

ps. allt gick bra hos barnmorskan idag! lillhjärtat tickade på!

julen

julen har varit jätte mysig :)
på julafton var vi först hos pappa på jullunch och bytte lite julklappar där :) sen åkte vi till mamma och var där resten av dagen/kvällen! fick massa fina julklappar och åt hur mycket mat som helst :)
thea fick nog mest ändå, och allt var rosa eller med hello kitty på, helst en kombination :D haha.på juldagen åkte jag iväg till bredbyn för att fira med antes familj! blev mysigt där också! mat och godis och spel m.m. stannade där tills igår då vi först åkte på tindras dop i solberg sedan bar det iväg hemåt och nu är vi hemma och lediga tills efter nyår! mys mys!

idag ska jag och nina på stan, hade egentligen inte tänkt fara på nån mellandagsrea men hade inget bättre för mig :)

ska till barnmorskan i morgon för en uppkollning! ska bli mysigt att få lyssna på lilla hjärtat igen! :)