frisk!!

det som är bra med magsjuka är att det oftast går över fort! synd bara att man smittar ett tag, men i morgon är jag nog helt perfekt och smittfri! :)

jag har börjat fundera på hur magen ska kunna växa i 9 veckor till när jag redan får svårt att andas varje gång jag äter något! finns verkligen noll plats kvar till allt annat! jag sa åt bebben idag att han inte får bli så himla stor! ;)

nu har jag bara skola måndag, jobb tisdag och skola onsdag sen drar jag ner till mikkan! ska bli så kul å träffa henne och janna! göra stan i stockholm osv! :)

ante är och handlar, vi ska äta tacos idag! mums! igår fick jag inte i mig annat än proviva och hälsofil så ska bli gott med mat! :)

magsjuka!

fy för att ha magsjuka! än värre när man är gravid! sitter här och är såå hungrig, men inget känns lockande att äta! ante har varit en underbar sambo idag och verkligen tagit hand om mig! ränt till affärn flera gånger och köpt diverse saker som ska vara bra vid magsjuka, lagat mat åt mig som jag hann ta en tugga av innan jag kräktes upp och hämtat vatten och donat! han är bäst! :-)

i brist på annat en sån här magsjukekväll sitter jag och kikar på melodifestivalen! första avsnittet jag ser i år! det är wow för att vara jag! men jag säger då det, fyfan vad kassa alla är! skönt att jag inte sett de andra avsnitten.

just nu skulle jag vilja vara frisk, ogravid och sitta här med ett glas vin och en cigarett!! haha, får snällt vänta ett tag till! tur att det är något underbart jag väntar på! han där inne verkar inte gilla magsjukan heller, han har bökat runt runt där inne idag!

nu ska jag dricka lite avslagen cola och se om det finns något annat på tv! håll en tumme att jag är frisk i morgon!

ny vecka, fotografering och sockerkaka!

haha snygg runbrik va?

ska lägga in den utlovade magbilden, för nu är de ju v.30! snacka om att nedräkningen kan börja! fast som malin sa så sja man inte förhasta sig, 10 veckor går låångsamt! :)Bebisen

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Du

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.

idag ringde det från Thestudio i stockholm:
-hej det är emma!
-hej jag heter christian och ringer från thestudio. din kompis janna åström har varit hos oss och blivit stylad och fotograferad, hon skrev ner ditt namn här så nu vill vi erbjuda dig samma sak!
.......

sen fortsatte samtalet en stund! så när jag ska ner till stockholm nästa vecka så ska jag och janna dit och bli stylade i håret och sminkade och fotade gratis :) fan vad kul! inget köptvång men om man vill ha någon bild var dom rätt dyra! men det är ju en kul grej iaf! speciellt med magen och allt! :)

 

ikväll skulle håkan komma hit och klippa sig kl 19! när han kommer har han pia med sig som hade bakat en supergod sockerkaka med nå smörkräm i! mumma! så det var inte dumt!

 

ante har varit codriver lastbilschaufför i veckan :P han har åkt med deras bonniga chaufför på jobbet för att hämta stenar nera i södra sverige! men nu är han hemma iaf! :) och sliten är han, tony hade tydligen kört hårt med honom! haha.