Hejdå 2013!

2013.... Ett år fyllt av både sorg och glädje. Man kan då lugnt säga att 13 är ett otursnummer för oss. 
Det här året började med att jag la in denna post på instagram:


Vi kände att 2012 inte varit nått toppen år för vår del då graviditeten dittills varit väldigt känslomässigt och fysiskt jobbig. Blödningar och tunga besked om Lillys chanser att överleva bland annat. 
8 dagar in på det nya året, detta 2013, blir det bara värre. Det är då vattnet går och jag blir inlagd. Så det kunde inte börja sämre. Och resten om den resan vet ni ju! Våren/vintern på sjukhuset var tuff. Den splittrade verkligheten av att både ha förlorat en dotter och fått en som lever på en skör tråd. Stellas tid på sjukhuset gick tack och lov väldigt smärtfritt. Inga infektioner, operationer eller hjärnblödningar. Men en tid med syresättningsdippar, blodtransfusioner, pipande maskiner och rädslan över att förlora även henne var påfrestande. Hela tiden var man rädd att det skulle komma någon nergång. Det sa läkarna i början att det är mer regel än undantag att det går ner och upp under neotiden, att vi skulle förbereda oss på det värsta ungefär. Och alla fina människor vi lärde känna under våran tid där, vi blev som en familj, man oroade sig och glädje sig för varandras barns mot- och medgångar. Vi grät och skrattade tillsammans. För många kanske det låter konstigt, men ofta kan jag sakna tiden och livet vi hade då. Den lilla bubblan vi levde i. Hur jobbigt det än var så var det vårt liv då, våran lilla familj - en annan del av sjukhuset ❤️

Tiden efter vi fått komma hem har varit blandade känslor också. Mycket sjukdomar, oroande över matsituationen, kräkningar, läkarbesök och mediciner. Men även lycka, glädje, vardagsliv och sorg. Lycka och glädje över att vi faktiskt kom hem med våran fantastiska krigande stjärna och stor sorg över att vi var tvungna att begrava vår älskade Lilly. En kluven tid. Ingen som inte varit med om det kan nånsin förstå hur det är att behöva dela glädje och sorg. Det går inte att beskriva. Det känns i många fall som att folk tycker att man inte har nått att sörja när man ändå fått behålla ett barn. Men det funkar inte så. Visst har glädjen över Stella säkert lindrat sorgen över Lilly. Men förlusten av ett barn finns ändå där och klöser en i hjärtat. 

2013 har även sina höjdpunkter, min älskade storasyster har gift sig och min älskade lillasyster klarade taxiutbildningen och fick fast jobb. Jag har ändrat min livsstil och äter sundare och tränar regelbundet, Ante tog sig upp ur en jobbig svacka och så även vårt förhållande, vi har nog inte haft det så bra på länge som vi har det nu mellan varandra. ❤️ Sen har det säkert varit en massa annat bra också. 
William och Stella och glädjen de sprider gör ju att man glömmer det jobbiga för en stund. 

Men nu blickar vi framåt och säger hejdå till 2013 och hej till 2014. Vill inte jinxa nått, men kan inte i min vildaste fantasi tänka mig att 2014 skulle kunna bli annat än bättre än 2013. :) 

Gott slut och god fortsättning på er! ❤️🎉😘
Öronen

Vi misstänker att öroninflammationen blossat upp igen. Åker in imorgon och hoppas hon får nytt penicillin och att vi slipper bli inlagda. Nu äter hon inte längre och vaknar och gråter så fort jag lägger ner henne i sängen. Just nu ligger hon och sover på mig. Antar att det är för att det gör ont i öronen om hon ligger plant. Julen

Här har det varit tyst nu under julen. Vi har helt enkelt haft så trevligt så bloggen har jag inte haft tid med :) 

Dagen innan jul spenderades hos syster Anna och Fredrik med min släkt. Fika på dagen och uppesittarkväll med Bingolotto. 


Vi hade knytkalas och jag bidrog med julgodis. Hade gjort chokladsmörkola och Tomteskumsfudge. :) Själv höll jag mig till mina lchfjulgodisar. 


På julaftonsmorgonen sov barnen länge eftersom de inte kunde somna nån av dem förns vi kom hem från uppesittarkvällen. Så vid 10 väckte jag dem med paket. Ska inför kommande jular skaffa en julstrumpa var åt dem. Det hade vi när vi var små, var så spännande på morgonen att få kika ner i strumpan. 
De fick sina julaftonskläder i morgonpaketet :) 

Försökte sen få till en bild på dem i nya kläderna tillsammans men det blev aldrig av ;) Sen hade Stella hunnit spy ner sina när jag lyckades fota dem med kusin Thea. Men då hade hon hunnit få så mycket nya fina kläder i julklapp så hon var fin ändå :) 

Vid 12 åkte vi till mamma och Bosse för att börja julfirandet. Jullunch med gröt, skinkmacka och dopp i grytan. 

Efter det åkte jag och Ante till graven och tände ljus. Och mamma och Bosse hade varit där på morgonen och tänt ljus också. Det blev lite jobbigt att vara där tyckte jag, fy vad orättvist att hon ska behöva ligga där istället för att få fira sin första jul tillsammans med oss. ❤️ 

Sen när vi kom tillbaka var det dags för Kalle i vanlig ordning ;) 


Då var det en sånhär myshög i soffan. :) 

Efter Kalle kom tomten och knackade på! 

Barnen fick så mycket fina och bra julklappar! Tack allihopa! ❤️


Stella tyckte att tomten var lite konstig. Hon blev inte rädd, men såg skeptisk ut ;)


Stella blev dålig under eftermiddagen och fick feber. Så efter detta sov hon nästan resten av dagen och kvällen. Hon har fortfarande lite feber till och från och äter sämre igen. Håller tummarna att vi slipper fira nyår på barn 2. 


Vi vuxna hade julklappslek på kvällen och tanken var att Nina skulle kunna ta rast från jobbet och vara med, men då det var sånt jävulskt skitväder så hade hon för mycket att göra. (Hon kör taxi) Så Anna ritade en Nina istället ;) 

Sen sov vi alla över i baggböle. Det blev en riktig trevlig julafton. :)

Och på juldagen när vi vaknat och ätit lunch så åkte vi hem och packade om och åkte vidare till bredbyn för att träffa Antes släkt! Barnen hade tur och fick några klappar även då! :) Och även vi för den delen! Även fast vi bara skulle köpa till barnen i år så fick vi av svärmor och svärfar. :) Vi måste ha varit snälla i år! ;) 


William och Alva leker så fint tillsammans! De har så himla roligt :) Var så dålig på att komma ihåg att fota på juldagen. Detta var enda bilden jag hade! :/ 

Vi har även unnat oss själva en fin julklapp i år. Anna och Fredrik hade biljetter över till Metallica i Sthlm i maj. Så mamma och Bosse erbjöd sig att vara barnvakt en helg så vi kan följa med! Har aldrig ens varit på någon konsert förutom festivaler i tonåren, så det känns riktigt roligt!! Pappa ska med också! :) 

Nu är vi fortfarande i bredbyn och Stella är fortfarande lite dålig. Har pratat med hjärtläkaren idag, så vi minskar den vätskedrivande medicinen lite nu medan hon äter sämre och avvaktar. Hon äter fortfarande lite iaf. Så än tänker jag inte åka in!! Nu vill vi mysa här i bredbyn! :)

God fortsättning på er fina läsare! ❤️