Dag 54-56, v.35+0 - v.35+2

Har blivit dåligt med bloggtid i helgen. Vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta den heller ;) Haha. Men jag skriver väl lite vad vi gjort dag för dag (om jag kommer ihåg). 
 
Natten mot fredag då vi fick börja amma fritt gick superbra! Vägningen på fredagmorgon visade dock att hon gått ner 4 g, 2104g vägde hon då. Sköterskan sa att det inte var så konstigt när man börjar helamma och inte längre får de där tillskotten i mjölken. Och att det säkert kommer vända uppåt snart igen. Läkaren på ronden ville dock inte riskera att hon börjar gå ner i vikt så vi fick börja ge henne "shottar" i en napp med de där tillskotten. 
Men amningen fungerar superbra, hon äter sig mätt och visar efter 3-4 timmar att hon är hungrig igen. Superroligt känns det :)
 
Jag och granntjejerna åkte på lite ärenden sen under dagen. Vi hämtade ut våran nya vagn och ob my god vad snygg den är, jag tror jag dör ;) Värd varenda krona, lättkörd och smidig och lätt att lyfta i och ur bilen osv.
 
 
Vi handlade även lite snacks inför kvällens lets dance. Medan vi var och handlade ringde Nina och sa att William längtade tillbaka till mamma och pappa på sjukhuset så vi åkte och hämtade honom innan vi åkte tillbaka :) När jag kom till mamma och Bosse hade dom just kommit in efter en heldag ute och William hade somnat såhär:
 
 
Fredagskvällen spenderades med grannarna framför tvn. :) 
 
Igår vägde hon 2136g så nu går det uppåt igen :) 
 
Minns knappt vad vi gjorde mer igår, men vi myste på och fick ta ut Stella i det fina vädret på första vagnpromenaden! Dock så sa hon som jobbade igår att vi inte fick ta våran egen vagn utan att de hade som rutin att man ska använda deras :( Så vi fick inte inviga våran fina. Men lika mysigt var det ändå! Vi gick ner till ankdammen en sväng och tittade på ankorna, vilket William tycker är väldigt roligt. Sen njöt jag bara av att få vara ute med henne. Och hon njöt också för den delen. 
 
 
Sen var det mys i köket på kvällen igen. Kommer verkligen sakna de fina vänner vi fått här och alla trevliga stunder vi har tillsammans sen när vi fått åka hem. 
 
Idag vägde hon 2154g så det tickar på uppåt även fast vi "bara" ammar :) Skönt! 
Idag jobbade Stellas ansvarssköterska och hon sa att vi visst kunde använda våran egen vagn så idag har vi kört en tur med den. Dock inte ute, men inne här på sjukhuset iaf.
 
 
Amningen har fortsatt gå bra hela helgen. Nätterna är faktist inte så jobbiga. Hon har ammat vid 23-00 sen har vi somnat och sen har hon ammat en gång på natten typ 03-04 och sen på morgonen 07-08. Så jag ska inte klaga :) Har varit 4 timmar mellan matningarna på natten alla nätter hittills. :)
 
 
Underbara barn <3
 
Idag blir Stella förresten 8 veckor gammal! Otroligt att vi redan varit här på barn4 i 8 veckor. Mycket har hänt i vårt liv de senaste månaderna. Nu längtar jag hem så att man kan börja smälta allt detta. 
 
 

Dag 53, v.34+6

Framstegen kommer med en rasande fart nu. Ikväll när vi var på påskmiddag hos mamma och Bosse hade vi Stella inne på en sal och när vi kom tillbaka hade hon dragit sonden själv och då tyckte dom att vi lika gärna kunde prova att vara utan den då hon ammar så bra. Så nu får hon amma fritt som vilken annan bejbis som helst :) Och jag slipper pumpandet också!!! Halleluja! Det känns som en lottovinst nästan ;) Det enda restriktionerna vi har är att det får gå max 4 timmar mellan amningarna. Sååå skönt säger jag bara! Hoppas detta funkar nu och att gumman går upp i vikt iaf :)
De hade fått flaskmata henne en gång medan vi var borta eftersom hon dragit sonden. Och det hade gått bara bra, "duktig" hade dom skrivit bredvid på listan ;)

William stannade kvar hos mormor och Bosse ikväll och ska få grilla korv och vara ute i snön och det förhoppningsvis fina vädret imorgon. :)
Han var lite ledsen när vi skulle fara och ville följa med oss "hem till sjukhuset". Så det blev lite jobbigt att åka därifrån. Men det hade gått över fort som tur var. Men jag kan inte hjälpa att få dåligt samvete att han ska behöva gå igenom allt detta för att bli storebror. Han har varit väldigt lättsam att lämna hos folk innan detta. Men det här blir ju en så konstig situation som jag tror påverkar. Han är väl lite avis på Stella och rädd att bli lämnad. Våran älskade lilla kille ❤

Dagens vikt: 2108g

Nu måste jag försöka sova lite! Natti

Dag 52, v.34+5

Idag har det varit full rulle här med besökare. Började i morse med morbror Pelle och Maria som kom och lämnade en påskblomma till oss och ett påskägg till William. 
 
 
Jättefin, tack ska ni ha :) Och i Williams påskägg gömde sig en gul påskbil! 
 
Sen efter det satt jag ute i köket med fina Maria som vi lärt känna här. Och vi satt och pratade med ett par som bott här i 8,5 månad förra året med sin lungsjuka son. Han var idag en väldigt livsglad och rörlig liten kille som fått komma hem härifrån med track (en respirator man har in i halsen). Det tycker jag gav lite hopp för Ibbe, jag tänker inte sluta hoppas för Ibbe, han bara måste klara detta! Fina lilla Ibbe <3 
 
Och på eftermiddagen/kvällen har Nina varit här och även Malin och Hardy. Snacka om glad William blev. Hardy blev nästan lite rädd för honom ;) Fick blommor även av Malin och kladdkaka hade hon med sig, kommer inte komma hem som smal härifrån iaf ;) 
 
 
Jag kom på idag att det ju faktist är påsk i helgen, man har som inte riktigt koll när man är här. Och det känns verkligen tråkigt att vi inte ska till Bredbyn som vi alltid brukar på påsken. Men vi vill/kan ju inte lämna Stella så länge. Sist vi var i Bredbyn var på jul (Bredbyn är där Antes förädrar bor för er som inte vet), längtar tills vi kan åka dit igen. Första gången Stella får åka till farmor och farfar :)
 
Men som tur är så är vi bjudna på påskmiddag hos mamma och Bosse imorgon, så vi får fira lite påsk iaf :) Och William ska få sova över där också! 
 
Lite Stella info då..
Det pratas om hemgång (!!!!!!!!) Aaaaah. Vad läskigt. Alltså vi är inte där precis än, men det låter inte som att det är långt borta. Visst jag visste att det kunde vara snart, men jag tänkte ändå att det handlade om veckor. Nu sa dom att vi kanske t.om kan få börja åka på permis i helgen. Det kände jag mig inte riktigt redo för måste jag säga. Inatt är första natten vi ska ha henne på rummet med oss. Och hon har ju fortfarande övervakning med saturationsmätaren, jag antar att vi får ta med den hem om vi skulle på permis i helgen. Men hon sa att så fort hon blir av med teofylinet (en medicin som påminner henne att andas) vilket hon snart ska sluta med då hon redan är nere på så väldigt låg dos.Så tar man bort övervakningen efter tre dagar och efter det får man snart fara hem. Så det känns ju som att det kanske handlar om en vecka innan vi får fara hem på permis. (Man skrivs inte ut helt direkt utan får åka hem, men komma in och väga osv med jämna mellanrum innan blir utskriven) 
Super roligt såklart att det går framåt, men jag är bara så himla rädd att man blir hemskickad för fort pga platsbrist eller något annat. Tänk om hon slutar andas hemma och inte hämtar upp det själv?? Det tar ju ändå en kvart typ för oss att ta oss hit. Huga. Hade nog velat trappa ner på övervakningen längre än tre dagar. 
 
Dagens vikt: 2074g. En liten uppgång, precis som jag förutspådde igår.;) Blir alltid en liten uppgång efter en såndär stor som det var igår. För en sån beror oftast på att hon bajsat dåligt innan man väger. Men uppåt är det ju och det är huvudsaken. Amningen går fortsatt bra, hon är riktigt duktig lilla gumman. 
 
Nu blir det att mata snart och sen försöka sova en timme eller två innan nästa matning. Blir inte mycket sömn nu framöver så vänta er en trött Emma. Det är ju inte bara att amma en liten snabbis var tredje timme utan hela proceduren kring matningen tar en timme drygt. Hämta maten, byta blöjan, plocka fram det som behövs till sondmatningen, kolla sonden, amma (typ15-20min), sondmata(15-20min) och pumpa (15-20min). Sen blir det till att försöka somna så fort som möjligt för sen är det snart dags igen. 
Funderar på att skippa att pumpa nu på natten, då jag ändå inte brukar göra det på natten. Då sparar man ju in lite sovtid iaf ;) Funderar även på att låta Ante ta en av matningarna på natten och skita i att amma då så att jag får sova lite mer. Får se hur vi kommer lösa det. Nånå, nattinatti.