Dålig bloggning

Ja nu är jag sådär dålig på att blogga igen. Men skyller faktiskt det på allt plugg. ;)

I tisdags var vi på 4-årskontroll med William på BVC. Han glänste som vanligt. Han kan så mycket mer än jag tror. Hon bad honom rita en gubbe och jag tänkte att det kommer inte gå. Men då drar han till och ritar en gubbe helt plötsligt. Har aldrig sett han göra det förut :) Fyra armar fick han, men vad gör väl det? ;)
Sen ett moment var att han skulle benämna färger på några knappar och sen räkna hur många knappar det var. När hon ber honom räkna så säger han 4, 2, 1 och 3. Jag tänkte vad nu då? Han kan ju räkna. Men då har han genom att bara titta på dem sagt hur många hål det var i varje knapp. :) Lilla geniet (som Ida brukar säga) :) 
Han fick även visa att han kunde gå "balansgång" på ett streck på golvet, hoppa på ett ben, trä på knapparna på ett snöre och testa hörseln och synen. När han skulle testa synen fick han en bricka med T, V, H och O på och samma bokstäver fanns på en tavla på väggen. Hon sa till honom att han inte behöver kunna vad bokstäverna heter men att han skulle peka på sin bricka vilken bokstav hon visade på väggen. Men då ville han glänsa också och sa: Trumpet, Viktor, Hammerbro och O. Haha :) Synen var bra med båda ögonen men när hon satte för ett öga i taget så såg han inte riktigt bra. Så vi ska tillbaka om några veckor och testa igen. Annars blir det väl ögonmottagningen kanske? Vi får se. Hörseln var då perfekt iaf :) 

Vi frågade henne om storkbettet också och hon skulle höra med läkaren och återkomma när vi kommer dit om några veckor. När han var bebis sa dom att det skulle försvinna innan han var ett år och om det inte gjorde det så kunde man fundera på laserbehandling. Nu är han ju snart fyra år och det syns rätt mycket än. Spec när han blir varm, arg osv. Vi är dock väldigt kluven hur man bör göra. Han är ju inte påverkad av det nu, men man är ju rädd att han ska bli mobbad i skolan. Men är det smärtsamt att ta bort eller om det kommer att göra att han blir uppmärksam om det själv känns det ju onödigt. Ja, vi kan ju höra vad som går att göra iaf och ta ställning efter det. 

Nu blir det att sova. Plugglördag imorgon. Slänger in nå bilder sen sist jag bloggade..


Lillys fina påskblomma från farmor :)


Grillning i baggböle på långfredagen :)


Kusinerna på påsk i bredbyn :)


Godisätning efter påskäggsletning :)


Stella fick ett ägg också :) Det var kläder och en mugg i hennes :) Det coola bag-in-egget syns här också :) Skärtorsdag

Påskharen hade lämnat ett stort påskägg i Williams hylla i morse. ;) 


Det var en skylander i! :) 

Idag har jag suttit som nagelmodell på nagelsalongen här i Holmsund! De har utbildning där och eleverna behöver modeller att träna på. Tog lång tid och blev längre än jag hade gjort om jag gått och betalt för det. Då hade jag nog valt nån rolig färg också. Men det var en trevlig dag och det är alltid kul med naglar :) 


Imorgon blir det påskfirande i Baggböle med min familj och på lördag åker vi till Bredbyn för påskfirande med Antes familj :) Skönt att jag planerat in lite påskledigt i allt detta pluggande :)

Imorgon blir det nog ett besök på graven också. Lilly måste ju få lite ljus i påsk! Bästa svärmor/farmor hade varit där och lämnat ett blomarrangemang i söndags när de var uppe här och firade Viktor som fyllde år. Blir så himla glad och varm inombords när någon tänker på Lilly och kommer ihåg henne! Det är farmor väldigt bra på! ❤️❤️ Tack!! Känns fint att hon finns kvar i fler än våra hjärtan! 

Nu blir det natti natt! Glad påsk alla fina läsare! 🐥🐣

Friska?

Jag tror att jag vågar ropa hej nu.. Eller jag viskar hej iaf. ;) 

Stella spydde inget mer än den enda gången där på torsdagsmorgon. Så vi hade barnvakt till barnen i lördags och for på festen ändå. Det var superkul för övrigt, tack alla mina fina inblandade vänner :) Togs inga bilder förrutom en, denna..


Vi spelade ett spel och Mikkan fick i uppdrag att skriva YOLO med våra kroppar :D Haha, fantastiskt snyggt! Skulle ha varit en vit bakgrund bara ;) 

Ja, hur som helst träffade vi Fredrik och pappa ute på krogen senare och jag och Ante följer med hem till Anna och Fredrik när Anna hämtar honom. Varför vi inte for hem till oss var för att Fredrik så gärna ville att vi skulle spela buzz ;)

När vi kommer hem till dom kräks Ante. Jag tänker att det är av fyllan. Men tänker sen att han inte druckit så mycket, så det kändes orimligt. Vi går och lägger oss och jag vaknar av att han kräks även på morgonen. Han har även feber och är dålig "bakvägen". Kräktes totalt fyra gången under söndagen. Så, då var det alltså Antes tur med magsjuka. Han kräktes inget mer efter söndagen men var dålig i magen även måndagen. Nu är det onsdag och jag hoppas verkligen att det är över nu för alla. 

I måndags blev jag ju då tvungen att vara hemma och ta hand om barnen. Men igår och idag har jag jobbat med examensarbetet och det går framåt iaf. Man jobbar hela dagen men får inte ner så mycket på papper. Men snart så blir det mer av den varan. 

Det är så härligt att kvällarna är ljusare nu för då hinner jag göra grejer med barnen efter middagen till och med. Igår var vi ute i lekparken innan läggdags. 

Idag har Ante varit ute med dem på dagen nu när han är helt återställd. 

Nej nu måste jag sussa. Skriver mer i morgon. Lovar. Natti natti!