Förskoleångest

Ångestar fortfarande över det här med förskoleplats. Nu går även tankarna åt fler håll. Mamma sådde ett frö igår på Ninas kalas. Hon tyckte att vi isf skulle söka båda till den nya förskolan. Men jag sa snabbt att nej jag vill inte flytta William nån fler gång. Men hon trodde inte att det skulle vara nån fara för hobom (Mamma är förskollärare). Jag har sedan dess funderat på det tillsammans med Ante och vi är nog lite inne på den banan nu. Men jag får ångest! Vad tycker ni? Är vi världens sämsta föräldrar som flyttar runt honom hela tiden?? Åh vad svårt detta är! Men nu med kaoset som är med den tillfälliga lokalen och att de inte ens vet hur länge de kommer vara där gör att det inte känns nå bra i mammahjärtat! 
De sa minst ett år, eftersom att de inte ens vet när renoveringen börjar. Kan ju likagärna bli två år. Kanske känns det bättre där när det blivit mer ordning efter flytten och isf kan jag ju bara tacka nej till eventuella platser på Solbacken. Ska iaf ringa placeringsassistenten imorgon och höra vad hon säger om platser på nya förskolan. 

Varför det känns som att vi kan tänka oss att flytta William fast han redan har fått flytta så mycket är för att när vi i framtiden (1,5-2år framåt) förmodligen köper hus så kommer det vara i det området där den nya förskolan är, samt den skolan vi isf kommer ha honom på. Och går han då på Solbacken från och med i år så följer han ju med de kompisarna upp till skolan. Har vi kvar honom på Lövö nu så kommer han ändå behöva byta kompisar när han börjar skolan. Eftersom de flesta som bor närmare Lövö och går på Lövö börjar på skolan som är i det området. Holmsund är uppdelat i två förskole- och skolområden. 
Ja ni märker ju hur rörigt det är i mitt huvud nu! 

Nån som kan ge mig lite feedback? 


#1 - - micksan:

I ert fall hade jag absolut bytt. Då får han ju göra en inskolning samtidigt som Stella (antar dom hamnar på samma avdelning eller?). Blir ju en trygghet det också. Och framförallt för er, skönt att slippa två dagis (är jättebökigt kan jag tycka fast dagisena ligger inte allt för långt ifrån varandra). Sen också med tanke på renoveringen och väntan på nya lokaler, trevligare då redan i höst få börja på ett fräscht och bra ställe. :-)

Svar: Tack för svar :) Skönt att du kan se något positivt i detta! Bra tankar :)
Emma

#2 - - kusin maria:

Nu vet jag ju inte så mkt om allt.. men vaf jag läser och hur Wille verkar vara så hade jag helt klart bytt!! Du är inte alls någon dålig mamma (tvärt om för att du ens har dom här tankarna) och jag tror Wille fixar det fint då även stella kommer gå där! Dom har så mkt trygghet av varann o blir bättre för er. Mindre stress o allt o då mår barnen bättre med :-) men jag förstår själv dina tankar för jag tänker ungefär samma.. haha
Liam har väldigt svårt med nytt folk och nya rutiner men jag vill gärna ställa dom båda på kö till ett privat dagis (förskola :p) då den är en av kommunens bästa. Den han går på nu är bra men det är bara hans avdelning som e det... och han ska ändå flytta upp till den större gruppen snart.. så då kan man väl lika gärna byta helt? Det andra dagiset e ute massa, bra personal (samma personal o inte hundra byten varje vecka) o mkt utflykter osv.. sen har dom bara två avdelningar. En stor o en liten o alltid tillsammans morgon o eftermiddag o ute på gården.. liams förskola nu är typ aldrig ute o knappt nått genmesamt alls m övriga avdelningar.. så då hade han aldrig fått se alice heller... så känner mig med kass som funderar på o flytta han (dom) till den nya.. men tror det hade blivit bättre iaf.. tjaa du ser. Rätt rörigt här med.. haha
Men i ditt fall så hade jag bytt!! Kör på o jag tror det kommer bli toppen för er alla :-) kramar!