Bättre

Det går åt det bättre hållet. Hon har varit feberfri hela helgen men hostar rätt mycket fortfarande. Men nu är hon iaf pigg så imorgon blir det förskolan igen. William fick lite hosta innan helgen också men det blev aldrig värre än så. 
Får hoppas de orkar med förskolan nu så vi slipper vabba på ett tag nu. 


Här var det kojbygge i vardagsrummet i fredags :) 

Igår hade jag mamma och systrarna här på middag. För typ tre år sedan började vi dem traditionen att bjuda varandra på trerätters tjejmiddag. Nu äntligen tog jag tag i min bjudning ;) Så nu har alla haft och vi börjar om med Nina igen och förhoppningsvis är det inte tre år tills det blir min tur igen ;) 

Till förrätt bjöd jag på serranorullar med chevreröra i som serverades på en bädd av ruccola och melon. 


Till varmrätt blev det lax med västerbottensröra på, serverades med blomkålspuré och en sallad. 


Och till efterrätt bjöd jag på vit och mörk chokladmousse med hallon. 


Gott var det :)

Sen hade vi en trevlig kväll med "så mycket bättre" och "med andra ord" :)

Ante och barnen var hos Fredrik under tiden och de blev också bjudna på gomaten så det gick nog ingen nöd på dem ;) 

Hoppas ni haft en bra helg! 

Feber upp och ner

Nu har hon feber igen lillhjärtat! 39 grader och hostan har blivit värre :/ Kisseriet har gått bra idag, inget gnäll över det. 
Ante vabbar imorgon då jag kände att jag måste hjälpa till på jobbet. Men nu känns det inge roligt alls att behöva jobba imorgon. Får hoppas hon är piggare imorgon igen. 

Tycker det är konstigt att febern går upp och ner såhär. Feberfri på morgonen också 39 grader på kvällen och natten. Är det likadant imorgon måste vi nog kolla upp vad det är. 
Fy vad jobbigt det är när dom är sjuka. Nu hostar hon till titt som tätt när hon sover på mitt bröst och jämrar sig "ajajaj". 💔

Vab

Vabbar i veckan med Stella som har feber upp och ned. William är frisk, men självklart håller jag båda barnen hemma. Ser inte poängen i att låta ena barnet gå till förskolan när man är hemma med andra. För det första: Förskolan är till för när föräldrarna arbetar (eller studerar osv). För det andra: Man riskerar ju att dra smittan till förskolan om man inte håller båda hemma (absolut viktigast vid magsjuka, SÅKLART) men annars också. För det tredje (och förmodligen den viktigaste): Man vill väl passa på att vara med sina barn så mycket man kan? 

Ibland kan man undra om föräldrar idag överhuvudtaget vill vara med sina barn. Det verkar som att ju mer tid barnet spenderar på förskolan desto bättre. Som att man inte litar på sin egen förmåga som förälder. Det allra viktigaste för ett barn är att få vara med sina föräldrar, speciellt som villkoren i förskolan ser ut idag med stora barngrupper och lite personal. 

Nej förlåt nu gled jag iväg till något annat... 

Tillbaka till Stella.. Hon har feber som går upp och ned. I måndagskväll började det och på natten mellan måndag och tisdag hade hon 39 grader. Sen feberfri nästan hela tisdagen, men på eftermiddagen kvällen var den uppe i 39 grader igen och var nog så i natt med. Sen idag har hon varit feberfri. Nu vet jag inte för vi tog ingen temp ikväll men tror hon är feberfri då hon inte känns varm. Hon sov till 11 i morse då hon sovit rätt oroligt inatt. Hon är som pigg på dagen men har igår och idag klagat och gnällt så fort det kommit kiss i blöjan. Började fundera om det kan vara urinvägsinfektion. Får se om det fortsätter imorgon med kisseriet, isf får vi gå till vårdcentralen. Nu har hon precis somnat i min famn, får nog väcka henne tidigare imorgon så jag slipper sitta uppe halva nätterna ;) 


Bild från tidigare idag. 


William ville också bli fotad ;) 
Vi har skrivit lite önskelistor till tomten idag :) Här kommer dom (ifall du läser här tomten) 


Förtydligande: Han har valt helt själv vad han skulle önska sig. Jacka och mössa behöver han egentligen inte, men han ville tydligen ha det iaf. Om någon tomte skulle få för sig att vilja köpa en jacka så behöver han faktiskt en ny Skaljacka/vårjacka. Typ strl 122 kanske? :) Kom inte på något hon behöver förutom kläder :) 

En pulka skulle vi iof behöva, alltså inte en bebispulka utan en vanlig :) Och ett byggmaterial som heter plusplus kom William på sen att han också önskar sig :) 

Nu ska jag hoppa i säng, om jag lyckas lägga ner Stella utan att hon vaknar.