v.22

Barnets sinnen mognar och utvecklas för varje dag. Det känner med sina händer över ansiktet och kroppen. Smaklökarna på tungan utvecklas. Ögonlocken är fortfarande slutna. Du kanske upplever att barnet är mest aktivt när du själv vilar. Det är vanligt att barnet vaggas till sömns när du rör dig. Barnet har nu lite hår och nackvirveln syns tydligt. Dess hjärta slår ungefär dubbelt så fort som ditt. De små öronen är mjuka men färdigformade och det hör allt mer av sin omgivning. Många menar att barnet har en fömåga att minnas röster och speciella musikstycken om man spelar de ofta under graviditeten. Huden är fortfarande tunn och rödaktig på grund av de ytligt liggande blodkärlen och att det inte lagt på sig något underhudsfett än. 

Nu är det full aktivitet som gäller och det är fortfarande gott om plats i livmodern –så fostret tar ut svängarna ordentligt. Eftersom omgivningen består av vätska så är rörelserna mycket mer graciösa än vad de kommer att vara efter födseln när tyngdlagen omöjliggör vissa av rörelserna eftersom musklerna då inte är tillräckligt starka. Men i livmodern praktiseras både volter, boxning och sparkar.

     

ser ut att stämma rätt bra!

var hos barnmorskan igår som sagt, blev ordinerad att äta järntabletter för att hb var nere på 115. men annars såg allt bra ut :) var så mysigt att få lyssna på lillhjärtat också :)

kan instämma med texten där uppe, det är full rulle i magen! nu har ante fått känna utanpå också! men han är envis och ligger oftast helt still när ante kommer dit med handen! :)

just nu är en härlig period i graviditeten! :)

 

ska sova nu så man är pigg i morgon!

gott nytt år på er :)