Dålig bloggning

Ja nu är jag sådär dålig på att blogga igen. Men skyller faktiskt det på allt plugg. ;)

I tisdags var vi på 4-årskontroll med William på BVC. Han glänste som vanligt. Han kan så mycket mer än jag tror. Hon bad honom rita en gubbe och jag tänkte att det kommer inte gå. Men då drar han till och ritar en gubbe helt plötsligt. Har aldrig sett han göra det förut :) Fyra armar fick han, men vad gör väl det? ;)
Sen ett moment var att han skulle benämna färger på några knappar och sen räkna hur många knappar det var. När hon ber honom räkna så säger han 4, 2, 1 och 3. Jag tänkte vad nu då? Han kan ju räkna. Men då har han genom att bara titta på dem sagt hur många hål det var i varje knapp. :) Lilla geniet (som Ida brukar säga) :) 
Han fick även visa att han kunde gå "balansgång" på ett streck på golvet, hoppa på ett ben, trä på knapparna på ett snöre och testa hörseln och synen. När han skulle testa synen fick han en bricka med T, V, H och O på och samma bokstäver fanns på en tavla på väggen. Hon sa till honom att han inte behöver kunna vad bokstäverna heter men att han skulle peka på sin bricka vilken bokstav hon visade på väggen. Men då ville han glänsa också och sa: Trumpet, Viktor, Hammerbro och O. Haha :) Synen var bra med båda ögonen men när hon satte för ett öga i taget så såg han inte riktigt bra. Så vi ska tillbaka om några veckor och testa igen. Annars blir det väl ögonmottagningen kanske? Vi får se. Hörseln var då perfekt iaf :) 

Vi frågade henne om storkbettet också och hon skulle höra med läkaren och återkomma när vi kommer dit om några veckor. När han var bebis sa dom att det skulle försvinna innan han var ett år och om det inte gjorde det så kunde man fundera på laserbehandling. Nu är han ju snart fyra år och det syns rätt mycket än. Spec när han blir varm, arg osv. Vi är dock väldigt kluven hur man bör göra. Han är ju inte påverkad av det nu, men man är ju rädd att han ska bli mobbad i skolan. Men är det smärtsamt att ta bort eller om det kommer att göra att han blir uppmärksam om det själv känns det ju onödigt. Ja, vi kan ju höra vad som går att göra iaf och ta ställning efter det. 

Nu blir det att sova. Plugglördag imorgon. Slänger in nå bilder sen sist jag bloggade..


Lillys fina påskblomma från farmor :)


Grillning i baggböle på långfredagen :)


Kusinerna på påsk i bredbyn :)


Godisätning efter påskäggsletning :)


Stella fick ett ägg också :) Det var kläder och en mugg i hennes :) Det coola bag-in-egget syns här också :)