Angående mat osv

Ja angående Stellas matintag och kräkningar.. Hon äter ungefär såhär nu: 

ca 7.30-09: Frukost, 1 port gröt eller 120-150ml infatrini
ca 10.30-12: Lunch, En halv barnmatsburk + lite fruktpure
ca 13.30-15: Mellis, Lite infatrini eller frukt
ca 16-18: Middag, En halv barnmatsburk + lite fruktpure 
ca 19-21: Kvällsmål, 120-150ml infatrini

Det här är vad vi erbjuder henne varje dag men det är inte alltid hon äter upp det. Tex så har hon i torsdags och fredags när jag var på skolan vägrat äta lunchen när Ante ska mata. Och även när jag matar så tar det typ 40-50min att få i henne det. Man får liksom trixa i henne det, hon äter inte självmant direkt. Hon dricker väldigt bra med vatten till måltiderna också. Det känns bra att hon iaf får i sig vätska utan problem. 
Men äter hon inte maten till lunch och middag så får hon heller inget annat. Har tänkt att hon ska fatta att det är det som är mat. Ska fortsätta testa såhär nu och på måndag ska jag ringa BVC och be att få komma nån dag och väga henne i veckan så vi ser att hon inte går ner i vikt. Plus att jag ska ringa dietisten och höra vad hon tycker om det nuvarande matschemat. 

Hur har era ca 8månaders ätit?

Sen vi började med detta har hon slutat spy. Så det finns ju några olika tänkbara anledningar till varför hon spydde. Mina funderingar går såhär:

1. Nån form av reflux som blivit bättre nu när hon inte äter så mycket flytande. 

2.  Hon tålde inte infatrinin. Men det känns osannolikt eftersom att hon fortfarande äter den och inte spyr. 

3. Det blev för mycket i hennes magsäck när hon bara åt infatrini för då gav vi ju henne typ 120-150 ml 5-7 gånger om dagen. Eftersom hon enligt dietist helst skulle få i sig 750-800ml per dygn. 

När Stella sondmatades när vi låg på barn4 så minns jag att vi och sköterskorna tyckte att det ofta luktade surt vid henne. Vi trodde hon hade svamp nånstans men hittade inget. Sen upptäckte jag att det var från sonden. Och läkaren sa då att det förmodligen berodde på att hon har nån form av reflux. Jag kom och tänka på detta i dagarna, hade glömt bort det. Så det är ju mest troligt därför hon har spytt. Men man kan aldrig veta. Rätt vad det är så börjar hon väl igen. Men jag hoppas så innerligt att det är över nu. Är så skönt att slippa torka spyor varje dag. Tänk er en tre-fyramånaders magsjuka. Blä. 

Måste bara lägga in denna, idag har det blivit vinter i Holmsund! Igår var det gräsmattor och idag såhär! Nu på kvällen har det hunnit komma ännu mer. Pang sa det bara :) 

#1 - - Åsa Olofsson:

Ja det är så olika vad dom äter nu är ju Linus korrat 11 månader idag men när han var 8 månader åt han frukost 1,5 portioner 8 månaders gröt oftast med ett smörgåsrån med pastej till.
Mellan mål fruktpure eller en yoggilio yoghurt, lunch 1 å månaders barnmatsburk, mellan mål och nattmat 1,5 portioner gröt.
Någon majsbåge ibland detta fördelat (cirka) 07-10-12-14-19:30 vi har nog haft tur. Kan fundera om det beror på att Linus aldrig kände sig mätt sista månaderna eller rent av hela tiden med stomin.

Svar: Ja oj vilken aptit! Vad härligt :) Heja Linus!
Emma

#2 - - Annie:

Hur värmer ni maten? I micron? Sluta med det isf och testa om det går bättre!

#3 - - Nina:

Lilo åt ju dem där mängderna ungefär. Fast mellis fick vi ofta skippa, bara ge nått flytande för annars dissa hon middag.
Mario kräkade ju sådär ända tills han åt mest puré. Men även fast han åt barnmat kunde det komma upp om han rörde sig för häftigt.., luktade ju Ännu mer illa med mat 😛 och ja.. Så fort han blev förkyld fick infektioner så kräkade han också... Och han var ju stor när de slutade... Några månader över året iaf!
Minns du inte att vi körde förtjockning i ersättningen så länge vi hade de för att minska de litegrann?:)
Man fick ju aldrig ha en torr unge annars. Plus att han ofta kräkade mer om de var länge sen han skitit... Och han måste ju haft reflux? Jag är inte så insatt nå mer 😉

#4 - - pia:

Skönt att kräkningarna har slutat :-) håller mina tummar att de fortsätter så :-)
Kram