Ursäkta dålig uppdatering..

Vi har ju hållt på att flytta nu så därav har jag inte haft tid att blogga något.
Det har hänt lite sen sist. Var på ultraljud igår igen och tjejerna har växt som dom ska, men den mindre är fortfarande mindre. Dom såg ingen skiljevägg denna gång heller och sen hittade de inte något vatten i den mindres magsäck. Vilket gjorde att de nu är oroliga för att de drabbats av TTTS - Tvillingstransfusionssyndrom. 
 
TTTS - twin to twin syndrom är ett syndrom som kan uppkomma när enäggstvillingar delar moderkaka. Då kan det bli så att de delar några kärl i moderkakan och att den ena tvillinger donerar blod till den andra. Vilket är livshotande för båda tvillingarna. Den som donerar får för lite blod, och får näringsbrist och därav minskad vattenproduktion och den som tar emot blod får för mycket och kan få hjärtsvikt och ökat vattenproduktion osv. 

Varför dom är oroliga för att våra drabbats av det är att de nu misstänker att den mindre tvillingen inte har något fostervatten och därför har sin fostersäck slickad runt om sig. Och att det är därför dom inte sett skiljeväggen de senaste ultraljuden. 

 

Läkaren skulle kontakta Huddinge, där dom är specialister på detta och även utför en laserbehandling där man bränner bort blodkärlen i moderkakan som tvillingarna delar. 

 

Hon ringde sen upp mig och berättade att hon rådfrågat Huddinge och att dom ville undersöka mig. Så vi blir skickade ner till Huddinge sjukhus nu på söndag för undersökning. Om dom bekräftar våran läkares oro så blir laseroperationen redan på måndag. 

 

Allt detta känns väldigt omtumlande. Usch vad denna graviditet skulle bringa oss oro. 

Hoppas såklart att de inte är TTTS som är fallet utan att minstingen bara inte hade druckit något när vi var där på ultraljudet igår. Men vi får vänta och se helt enkelt.. 

 

Uppdaterar när vi vet mer och orkar skriva..