Lilly

Såg nyss ett avsnitt av Greys anatomy som handlade om när Jackson och April förlorar sitt barn i v24. Innan de ska förlösa barnet pratar Jacksons mamma med April och det hon sa till henne gjorde så ont i mitt hjärta. Ångesten kom tillbaka och högg mig i hjärtat. Tänk om jag vetat mer den natten vi sa farväl till Lilly. Tänk om någon förberett mig på hur det skulle va? Tänk om det fanns en handbok på hur man skulle säga hejdå till sitt nyfödda barn? Tänk om någon sagt till mig vad Jacksons mamma sa till April.
Åh vad ont det gör i mitt hjärta att jag var så ovetande och rädd och oerfaren och allt när jag skulle säga hej och hejdå till Lilly. Älskade Lilly, vad skulle jag inte ge för att få göra om den natten. 

Jacksons mamma sa till April ungefär såhär: "Du kommer föda din son och du kommer hålla honom i din famn och titta på honom och memorera varenda liten del av hans perfekta ansikte så länge han lever". 

Det som gör ondast i mitt hjärta från den natten är att jag var för rädd för att röra Lilly. Jag bara höll henne där i min famn på mitt bröst. Jag vågade inte/tänkte inte på att jag borde ha tittat på hennes ansikte för att komma ihåg hur hon såg ut, jag kommer inte ihåg hur hon såg ut......... 

Det som gör näst ondast är att jag inte pussade på hennes fina lilla huvud eller ansikte för den delen. 

Och det som gör näst, näst ondast är att jag var för borta för att fatta att jag skulle ha tvättat och klätt på min dotter själv, JAG borde ha varit den som tog hand om henne!! Inte någon sköterska. Jag borde ha spenderat mer tid med att titta på henne och ta hand om henne. Åh vad det gör ont. Varför kunde ingen bara berätta det för mig?? Varför sa inte nån av sköterskorna till mig vad jag kunde göra??? Varför finns det inte en handbok för sånt? Varför? 

Lilly, jag skulle göra vad som helst för att göra om den natten. Jag hoppas du vet att jag älskar dig. 💔