Första advent

Första december och första advent idag :) Idag har William öppnat första paketet i kalendern och första luckan i chokladkalendern. Det var spännande :) Genast ville han öppna ett paket till, men han förstod att han måste vänta till imorgon ;) Julkalendern på tv missade vi imorse då vi sov till 10 idag och missade den även ikväll då jag och barnen varit hos mamma och Bosse idag på adventsfika och middag. Så blir att se avsnittet på svtplay imorgon innan nästa avsnitt :) 


Glömde att fota innan vi började fika så mycket var redan uppätet här ;) Mysigt hade dom gjort det iaf! 

Imorse tände vi första ljuset här hemma


Stella har varit lite konstig med ätandet idag. Hon åt första gången där vid 10 när vi vaknade. Sen innan vi skulle åka till mamma vid 13 vägrade hon äta, fick i sig några klunkar kanske. Sen sov hon i bilen och fortsatte sova i vagnen när vi kom fram. Väckte henne vid 15 för jag ville få i henne någon mat. Var inte särskilt intresserad då heller men jag fick i henne typ halva portionen iaf. Sen vid 18 fick hon äta potatis och sås med oss vid maten och hon fick faktiskt (hör och häpna) i sig nästan en hel potatis mosad med smör. Hon gapade för skeden!! Hallelulja! ;) Lycksdes svälja med undantag för några kväljningar och en pytteliten spya. Sen strax efter det typ vid 19 fick jag i henne en hel portion ersättning och sen vid 21.30 fick vi i henne nästan en hel portion med lite tjorv. Och det är allt hon ätit idag. Fått i henne totalt typ 400ml och enligt dietisten bör hon helst få i sig minst 750ml per dygn. Men hon är ju nöjd och glad iaf. Hon äter väl ikapp det imorgon kanske. 

Hon är förövrigt vaken än!! Börjar bli less på nattugglan här ;) tyckte vi hade så bra rutiner med henne för ett tag sen. Men det är ju alltid så att så fort man tror sig ha rutiner så ändras dom ;) 


Här är nattugglan ;) 
#1 - - Nina:

Gud vad mysigt å vara hemma hela dec bägge två! För oss är de tvärtom, värsta (o iofs bästa för mig) tiden på både mitt o ackes jobb. Ska försöka jobba som en tok medans det finns överfullt m jobb. Men trist är de för man är ju hemma så lite å de är ju så mysigt att va hemma o göra allt möjligt julmys m kidsen!:)

#2 - - M:

Kan man kanske prova att väcka henne tidigt på morgonen för att liksom sno tillbaka på dygnet? Om hon vaknar tidigt och sover sina stunder (vet inte hur många hon har, 2 kanske?) inte så sent på em så kanske hon blir trött vid 20 och vill gå isäng för natten? Man kan ju få hålla på några dagar en vecka innan det blir bra, man tar det successivt :).