Första skadan

Idag när jag kom hem från jobbet så lät vi Stella och William vara inne i Stellas rum och leka själva medan vi packade upp handlingen och läste igenom kallelsen från Göteborg. Det var dumt när man har en liten tjej som försöker ställa sig upp mot allt. Vi är inte riktigt van det från William. Han satt där han satt och vågade inte med nått han inte behärskade :) Efter en kort stund hör vi en duns och Stella som börjar gallskrika. Kutar dit och ser henne stå på alla fyra med blod droppandes ur munnen. Fy vad otäckt!!! Hon lugnade sig snabbt i famnen och vi såg ingen skada i munnen. Dock är det inte så lätt att se något. Efter ett tag äter vi middag. Hon äter blodpudding och först går det jätte bra, hon älskar det. 

Men efter en stund blir hon grinig och vill inte ha. Och vi ser att det börjar droppa blod ur munnen igen. Så förmodligen gick såret upp och det började göra ont. Vi tittar noggrannare i munnen och ser att hon blöder mellan de övre framtänderna. Det tar länge innan det slutar blöda och sen nu hela kvällen tills hon tillslut somnade vid 22 så har hon varit jättegrinig. Gav alvedon och Ipren men det verkade inte hjälpa. Nu sover hon iaf och tänderna verkade sitta fast. Men ni mer erfarna av rörliga barn som skadar sig, bör vi åka till typ tandläkaren och kolla upp munnen? Eller hur gör man? Ska vi bara anta att det gått bra med tänderna för att de sitter kvar? Hon verkar ju haft ont ikväll.

#1 - - Maria :

Jag skulle nog ringa tandläkaren i morgon och höra vad dom säger. Jag skulle nog kolla att tanden under inte tagit skada

#2 - - Lotta:

Har för mig att man alltid ska fara till tandläkaren vid såna där olyckor.. Kan vara bra att ha det dokumenterat! :) Så jag tycker ni ska ringa till tandläkaren..

#3 - - Jossan:

Ring tandläkaren så de iaf kan dokumentera att det hänt för om det blir något fel i framtiden för försäkringar och sånt. Det har vi gjort när L ramlat.

#4 - - micksan:

Saga ramlade för 2 år sedan och slog sig, men vi ringde tandläkaren och dom sa de var onödigt vi kom in. Den tanden är idag lite mörkare så den tog någon slags skada ändå. Frågan är om man kan kolla upp det nu i efter hand? Dumt annars om vi blev "lurade" att ej kolla upp det då utifall om tanden under är skadad förstås. :-(

#5 - - Magda:

Som några andra redan skrivit…
Ring tandläkaren och berätta vad som hänt, så att dokumentation finns i fall om att det skulle bli bestående men vid 18 års ålder. Jag skulle även ringa mitt försäkringsbolag och kolla med dom vad som krävs.

/ Magda.