Pulled pork - lite mer lchfvänlig
Här kommer receptet:
ca 1kg benfri fläskkarré
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
Rub:
Flingsalt
Paprikapulver
Spiskummin
Sås:
1 burk krossade tomater (med så lite kolhydrater som möjligt)
1 burk tacosås (med så lite kolhydrater som möjligt)
1 dl steviasötad ketchup
1,5 dl vatten
1/2 dl vit balsamvinäger
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1,5 msk soya
1 msk citron
Börja med att koka ihop såsen. Blanda alla ingridienser, koka upp och låt puttra en kvart.
Undertiden slår du på ugnen på 125 grader. Torkar av köttet och gnider in det med rubben. Smörj en ugnstålig gryta med lock (ej plasthandtag). Våran gjutjärnsgryta hade ett glaslock med plasthandtag så jag tog två lager folie istället. Lägg köttet i grytan. Skiva lök och vitlök i grova skivor. Häll några dl sås över köttet (jag använde inte all sås) över köttet så det blir vätska i botten och lite på köttet. Det ska inte täcka helt. Strö över löken och vitlöken och på med folie och in i ugnen i 5 timmar. Jag tog ut den två gånger under den tiden och öste över lite av såsen från botten över köttet. Köttet är klart när det går lätt att dra i sär. Jag plockade upp det och drog i sär det i en skål. Plockade upp lökbitarna och la sen tillbaka köttet i grytan och rörde om med såsen. Löken serverade jag på sidan om.

Jag serverade den med coleslaw och riven ost :) Men vet att många äter som typ tacos. Det går att variera i oändlighet!
